Contact

Neem contact op voor vragen of informatie
Loswerken
Grondwerk cirkel opzetten
Bereikbaar

Maandag – Vrijdag

e-mail

info@equi-perfect.nl

 

Veelgestelde Vragen


In het grondwerk werk je vanaf de grond en doe je oefeningen met je paard aan de hand. 

Grondwerk is de basis voor gehoorzaamheid en wederzijds vertrouwen. Voor de dagelijkse omgang met je paard. (verzorgen,  van en naar de weide brengen, naar de veearts of hoefsmid.) Ook kun je grondwerk gebruiken als een voorbereiding zijn op het werken aan de dubbele lange lijnen en trailerladen. Daarnaast is grondwerk een erg leuke afwisseling voor jou en je paard.

Je hebt nodig; Een goed passend touwhalster en een leadrope. En een plek om met je paard aan de slag te gaan. Dat kan in een rijbak, paddock of zelfs een vlak stukje weide.

Ja, grondwerk en zeker de basis oefeningen zijn zeer geschikt voor jongere paarden. Let wel op dat een een jong paard nog niet lang achter elkaar aan het werk kan. Dus dan kun je beter met korte sessies van 5-15 minuten beginnen.

-Je leert je paard kennen en samenwerken.

-Hoe je de oefeningen uit kunt voeren en waarom.

Nee hoor, juist voor de beginner is de grondwerk cursus ook heel geschikt.

Dat is geen probleem. Met Freestyle grondwerk is een snoepje niet de beloning maar het loslaten (wegnemen van zachte druk).

Jazeker, maar vraag wel even toestemming aan de eigenaar van je verzorgpony voordat je de pony van alles nieuws aan wilt gaan leren.

Nee, want niemand wil ergens aan vast zitten. Je kunt wel bericht krijgen als je lidmaatschap afloopt, zodat je kunt verlangen als je dat wilt

Nee, grondwerk is absoluut niet saai. Omdat bijna alle dressuurmatige oefeningen ook aan de hand uitgevoerd kunnen worden, is grondwerk voor ieder niveau en ben je nooit uitgeleerd.

Jazeker, ik geef ook dressuurles . Meestal op locatie in de omgeving grens Friesland/Drenthe

Neem gerust even contact op via het contactformulier hierboven of stuur een mailtje naar info@equi-perfect.nl . Ik beantwoord je vraag dan zo spoedig mogelijk.