Het werken met pionnen in je training is niet alleen leuk, jij en je paard worden er ook nog eens heel handig door.

Zowel in het loswerken, aan de hand, aan de lange lijnen en onder het zadel kun je pionnen inzetten voor je training.

 

Loswerken met pionnen

 

In loswerken is het een hele leuke uitdaging om je paard tussen pionnen door te laten slalommen, alleen op je lichaamstaal en houding. Dus dan zet je 4 of meer pionnen, 2 à 3 meter van de kant, in je loswerkruimte. En bij de ene pion stuur je je paard voor de pion langs en bij de volgende pion stuur je je paard achter de pion langs en bij de volgende weer voor langs en zo door.

 

 

Dressuur met pionnen

 

-Zet eens een rij pionnen uit, als je gaat rijden, waarbij de pionnen ca. 8 meter uit elkaar staan. En rij in een slalom om de pionnen heen.

-Wil je het jezelf iets moeilijker maken? Probeer er eens tussendoor te slalommen, zonder met je teugels te sturen. Dus de teugels in een boogje laten hangen en alleen met je lijf en je benen om de pionnen sturen. Denk je dat dat gaat lukken met jouw paard?

-Ook een leuke variatie op de gewone enkele slalom is om wijkend door de slalom te gaan. Dus naar links, voor het rechterbeen wijken tussen 2 pionnen door, rechtstellen omstellen en naar rechts, voor je linkerbeen wijken tussen de volgende 2 pionnen door.

 

Dubbele lange lijnen en werken aan de hand met pionnen

 

Aan de dubbele lange lijnen en tijdens het werken aan de hand kun je het slalommen en wijken tussen de pionnen door heel goed oefenen.

Zoek je meer uitdaging gebruik dan bijvoorbeeld een dubbele slalom. Deze wordt bij working equitation veel gebruikt en is een goede oefening voor het paard.

Bij deze dubbele slalom aan de dubbele lange lijnen grbruik je de techniek van de het van hand veranderen om je paard handig langs de pionnnen te sturen.

Een leuke korte video (short) over een slalom oefening aan de lange lijnen vind je op via deze link op youtube

dubbele slalom

Wil je nou meer met dit soort oefeningen doen, maar weet je niet hoe je dit handig aanpakt? In de cursussen van EquiCursus worden deze oefeningen stap voor stap uitgelegd in tekst en video. 

Hier vind je meer informatie over de cursus dubbele lange lijnen

Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *