Je weet wat je wilt, op een (h)eerlijke manier je paard trainen. Verschillende trainingsmethoden heb je waarschijnlijk al bekeken en je bent uitgekomen bij het Freestyle systeem. Super leuk!

En dan zijn er verschillende spullen nodig om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het oefenen van de freestyle onderdelen.

Zoals je misschien al weet zijn er 3 Freestyle onderdelen, die je vanaf de grond kunt doen met je paard of pony; Loswerken, Grondwerk en het werken aan de Dubbele Lange Lijnen.

Wat heb je dan nodig voor die onderdelen ?

 

Voor het Loswerken heb je 2 dingen nodig:


1.) Een loswerkring, dit is een veilig afgesloten of afgezette ruimte van ca. 14 x 14 m. In het vierkant. Vierkant omdat je paard op deze manier niet alleen maar aan de wand blijft plakken, maar op eigen benen leert lopen.

2.) En je hebt een Leadrope nodig met een lengte van 4,5 m. Een leadrope is wit een leidtouw, met aan de ene kant een musketonhaak en aan het andere uiteinde een slag (dunner touwtje van ca 20 cm). 

Meer lezen over de Leadrope, zie ook de blog hierover.  Of als je een leadrope wilt bestellen . . . kijk dan even tussen de producten op deze site.

Leadrope 4,5m. 12mm dik

Tijdens grondwerk heb je 3 dingen nodig:


1.) Een goed passend touwhalster, 2.) een Leadrope van ca. 4,5m. en 3.) een paar handschoenen. Mocht je nou een heel groot paard hebben (1.75 +) en in de toekomst ook Dubbele Lange Lijnen met je paard willen gaan doen, dan is een Leadrope van 6,5 m. aan te raden om de voorbereidende oefeningen voor het werken aan de Dubbele Lange Lijnen veilig te kunnen uitvoeren.

freestyle grondwerk

 

En bij het werk aan de Dubbele Lange Lijnen, 6:

Heb je naast de 1.) Leadrope en 2.) het touwhalster, voor de voorbereidende oefeningen, ook 3.) een longeersingel met veel ringen en eventueel een onderlegger nodig. 4.) Een set Dubbele Lange Lijnen, 5.) een paar handschoenen en 6.) een hoofdstel.

 

Zo, nu weet je welke spullen je nodig hebt om met Freestyle aan de slag te gaan.

Heel veel plezier alvast met het trainen van jou paard of pony !

 

Mocht je nog geen Leadrope hebben, kijk dan ook zeker even tussen de producten op deze website.

 

En ben je nou nog niet uitgelezen, bezoek dan de blog-pagina ook nog even voor grondwerk oefeningen en andere artikelen.