Dubbele Lange Lijnen

Wil jij ook veilig leren werken aan de lange lijnen ?

Een goede voorbereiding is het halve werk !

werken in menpositie aan de Dubbele Lange lijnen. EquiCursus
Dubbele Lange Lijnen

Zou jij ook graag met je paard willen werken vanaf de grond, zonder extra belasting, lekker aan de dubbele lange lijnen.

Maar weet je niet waar je moet beginnen?

Ik ben er voor jou. Met mijn eenvoudige stapsgewijze, voorbereidingscursussen, kun jij ook veilig aan de lange lijnen gaan werken binnenkort.

 

Waarom werken aan de lange lijnen ?

Rechtrichten

Verticaal en horizontaal evenwicht beïnvloeden.

Ter afwisseling

Leuk om te doen, voor de verandering

Voorbereiding op het rijden

Werken aan de rijtypische balans en het aanleren van de teugelhulpen.

Dressuurmatige training

 Nagenoeg alle dressuur oefeningen kun je trainen aan de Lange Lijnen

Revalidatie

Bijvoorbeeld na een blessure of operatie

Balans

Zoals je misschien wel weet; loopt een paard van nature in een natuurlijk evenwicht. Alleen we willen graag, als we het paard gaan berijden, dat hij van die voorhand af komt, dus uit zijn natuurlijke evenwicht, naar een meer horizontaal – en verticaal evenwicht – de rij-typische balans.
We werken met de lijnen dus voornamelijk aan balans.

Een jong paard voorbereiden op het rijden

Werken aan de dubbele lijnen word ook vaak de ‘brug naar het rijden’ genoemd.
Wanneer je bijvoorbeeld met een jong paard start, kun je hem door middel van het trainen aan de dubbele lijnen al vast voorbereiden op het rijden, maar dan wel zonder het ruitergewicht en dat is fijn.

Dressuur oefeningen

Wanneer je paard al even onder het zadel loopt en je toe bent aan meer uitdaging of je wilt je paard voorbereiden op bijvoorbeeld de zijgangen of andere dressuurmatige oefeningen. Dan kan het werken met dubbele lange lijnen een hele waardevolle toevoeging zijn.

Revalideren

Na trauma of operatie het werk weer oppakken is vaak zonder ruitergewicht gewenst, maar wel in de juiste balans. dan kan het werken met de lange lijnen een fijne uitkomst zijn. (Handig is dan wel; leer het je paard vroeg genoeg en niet tegen de tijd dat je het echt nodig hebt.)

dubbele lange lijnen

Hoe begin je met de lange lijnen . . . . 

In de Cursus Dubbele Lange Lijnen deel 1 leer je de voorbereidende grondwerk oefeningen , zodat je binnenkort de dubbele lijnen veilig op kunt zetten (voordat je  daadwerkelijke gaat werken aan de dubbele lange lijnen)

En in de Cursus Dubbele Lange Lijnen deel 2 leer je de lijnen veilig op te zetten , zodat je hierna vertrouwd aan de slag kunt met je paard.

Nee, longeren met dubbele longeerlijn is niet hetzelfde als werken met dubbele lange lijnen. Een dubbele longeerlijn is vaak uit één stuk en licht van gewicht. En met een totale lengte van 16 tot 18 meter. Dubbele lijnen zijn twee losse lijnen, zijn zwaarder dan een longeerlijn. En hebben een lengte van ca. 6,5 meter per lijn.

Bij het longeren met dubbele longeerlijn wordt vaak gebruik gemaakt van een zweep en met werken aan de dubbele lijnen maken we verder geen gebruik van dergelijke hulpmiddelen, maar alleen van houding lichaamstaal en duidelijke hulpen via en met de lijnen.

Ook wordt met een dubbele longe van vaak alleen op de cirkel gewerkt. Met de Dubbele Lange Lijnen wordt zowel op de cirkel (in centrum positie) gewerkt, als achter het paard (de menpositie). Doordat we ook in de menpositie werken , is het mogelijk om ook aan de zijgangen te werken.

Ja, zeer geschikte trainingsmethode voor de revalidatie van je paard. Juist doordat je met je paard kunt werken zonder het gewicht van een ruiter en niet alleen op de volte werkt, maakt het heel geschikt om revalidatie training te doen met dubbele lijnen.

De freestyle dubbele lange lijnen zijn te bestellen via deze product link hier op EquiCursus.nl 

In de online cursus lange lijnen Deel 1, werk je aan de voorbereiding en doe je grondwerk oefeningen. Deze grondwerk oefeningen zorgen ervoor dat je daarna veilig de lijnen kunt gaan opzetten. En in Deel 2 ga je stap voor stap de lijnen veilig leren opzetten, zodat je daarna veilig kunt gaan werken met dubbele lange lijnen.

Ja, dit kun je heel goed gebruiken als voorbereiding op het mennen. Je paard raakt al gewend aan lijnen (waar later de strengen langs de benen gaan). Raakt niet meer in paniek als er iets achter de achterhand langs gaat. En leert al teugelhulpen en stem commando’s. Heel handig dus als je in de toekomst wilt gaan mennen met je paard.