Berichten

Veel leesplezier . . . .
grondwerk
Equi-Perfect privéLes
Geen categorie
Nanda

Spanning & Afwachtend Rijden

Ken je dat? Je vind iets spannend en vervolgens is je paard niet meer voorwaarts. In de wedstrijdring bijvoorbeeld, op vreemde locatie of tijdens onverwachte

Lees Meer

Blog berichten pagina van EquiCursus

Een paardenblog van een instructeur en paardenmens op deze pagina. Over van alles met en over paarden. Van tips en DIY tot dressuurmatige- en grondwerk oefeningen.

Voor de grote schoonmaak in het voorjaar

Wil je alles weer lekker schoon en fris hebben. Maar om nou je spullen zo in de wasmachine te gooien kan wel eens niet zo fijn zijn voor de machine. Daarvoor heb ik de handige blog met beschrijving geschreven over het maken van een waszak. Zodat je toch je spullen kunt wassen en tegelijk je wasmachine ook een beetje spaart. 

Grondwerk oefeningen

die je kunt gaan doen met je paard of pony. Bijvoorbeeld het opzetten van een cirkel, welke tevens de voorbereiding is voor het longeren en het werken aan de dubbele lange lijnen. En de grondwerk oefening “Hoofd-Laag” Deze lijkt niet zo veel voor te stellen, maar wat echt ook een hele balangrijke oefening is om o.a. spanning bij je paard te kunnen laten afvloeien. 

Werken aan de hand

Het rechtrichten en dressuurmatig trainen aan de hand. Een hele nuttige en leuke toevoeging in de dagelijkse training met je paard. Eén van de berichten die je hierover kunt vinden op deze pagina is Cirkels en dat is tegelijkertijd één van de mooie basis oefeningen om werken aan de hand mee te starten en is tevens dè oefening die alle andere oefeningen aan de hand mogelijk maakt.

Paarden welzijn en weidebeheer

Daarnaast ook berichten over paarden welzijn en weidebeheer. Bijvoorbeeld over Jacobskruiskruid (JKK). Een veel besproken plant, die voor heel wat roering kan zorgen in paardenland.

En leuke weetjes en tips voor de dressuur ruiter

Zoals het uit je hoofd leren van de dressuurproef, dat kan soms een hele uitdaging zijn, dus heb ik een aantal tips voor je opgeschreven. Of de zin en onzin van het doelen stellen, waar iedereen het over lijkt te hebben momenteel. Is het doelen stellen een trend of zinvol ?

Je leest het allemaal in de blog berichten op deze pagina van EquiCursus !