Vorige slide
Volgende slide

Power Horsemanship

Van basis tot balans.

Met een combinatie van verschillende manieren van trainen vanaf de grond.

Of je nou het jonge paard iets wilt aanleren, volwassen paard wilt omscholen, het oudere paard in beweging houden of dat jij en je paard spanning/angst ervaren.

Power Horsemanship is er voor jou en je paard!

Power
Horsemanship

Waarom Power Horsemanship ?

Help je paard ontspannen

Je paard leren om te mogen ontspannen is het meest waardevolle, wat je voor je paard kunt betekenen.

Vertrouwen

Door een logische opbouw van hulpen en oefeningen naar wederzijds vertrouwen in de dagelijkse omgang en
training met je paard

Bewust worden

Bewustwording van eigen lichaamstaal en dat van je paard. Zodat je hulpen zo klein kunnen worden, dat je samen als één kunt gaan bewegen

Oefeningen Aanleren

Het aanleren van grondwerk oefeningen voor meer balans zoals achterwaarts en wijken tot oefeningen die leiden naar meer verzameling.

Wat . . .

Power Horsemanship is een verzamelnaam voor training vanaf de grond. Je werkt dus vanaf de grond met je paard en doet allerhande oefeningen die jou en je paard helpen naar een ijzersterk team.

In de online cursus Power Horsemanship laat ik je de ins en outs van o.a. het grondwerk zien. Aan de hand van duidelijke tekst uitleg en video’s leer je de weg naar ontspanning, grondwerk oefeningen, een cirkel opzetten voor het longeren, neem ik je mee in de horizontale en verticale balans en de oefeningen die daar bij horen naar het rechtrichten.

En kun je zelf direct aan de slag met je eigen paard om te gaan oefenen.

Voor Wie Is Power Horsemanship?

Voor iedereen die een (h)eerlijke basis wil voor zijn/haar paard en is geschikt voor vrijwel ieder gezond paard (of pony). 

Je paard hoeft ook nog niet zoveel te kunnen voordat je begint met deze cursus. Begin lekker bij de basis grondwerk oefeningen en werk zo rustig verder naar de gevorderde oefeningen die leiden naar meer verzameling. 

Stel je eens voor. . . .


Je paard schrikt niet meer overal van en is helemaal gefocust op jou .


Wat zou je dan gaan doen met je paard ?

Waar & Wanneer

Waar, wanneer en hoe begin je?

De cursus is online, dus je kunt waar en wanneer jij wilt beginnen en op je eigen tempo door de cursus werken.

Power Horsemanship met je paard online

Tijdens deze Power Horsemanship cursus ;

 • Leer je hoe jij je paard kunt leren ontspannen.
 • Leer ik je alle grondwerk oefeningen.
 • Ga je leren wat werken aan de hand met je paard is.
 • Weet jij straks hoe je een cirkel opzet, zodat je ontspannen kunt werken op een cirkel
 • Kun je direct aan de slag met je eigen paard, de opgedane kennis toepassen.
 • En investeer je ongemerkt in een (h)eerlijke band met je paard.
 • Vertel ik je vanalles over scheefheid en rechtrichten.
 • Ga je aan de aan de slag met horizontale en verticale balans.

Feedback op je eigen training

Ook heb je naast dit alles de mogelijkheid om je eigen video’s in te sturen,

zodat ik je echt kan helpen bij de punten waar jij en je paard tegenaan lopen.

 

 

Veel gestelde vragen:

Power Horsemanship is een verzamelnaam voor training vanaf de grond. Je werkt dus vanaf de grond met je paard en doet allerhande oefeningen die jou en je paard helpen naar een ijzersterk team. Dit kunnen grondwerk oefeningen zijn, zoals achterwaarts, achterhand verplaatsen en zijgangen bijvoorbeeld. Maar ook werken op de cirkel en werken aan de hand. Alle oefeningen zijn ervoor bedoeld om jou en je paard te verbeteren. Jezelf verbeteren in communicatie met je paard, met lichaamstaal en fijne hulpen genen. Hierdoor wordt je automatisch ook zelfverzekerd(er). En je paard verbeteren in Ontspanning,  rechtgerichtheid en bespiering. 

Voor Power Horsemanship heb je nodig; Een goed passend touwhalster en een leadrope. En een plek om met je paard aan de slag te gaan. Dat kan in een rijbak, paddock of zelfs een vlak stukje weide.

Ja, Power Horsemanship is zeker geschikt voor jongere paarden. Let wel op dat een een jong paard nog niet lang achter elkaar aan het werk kan. Dus dan kun je beter met korte sessies van 5-15 minuten beginnen. Maar alle basis oefeningen kun je sowieso meedoen.

 • Je leert je paard kennen en samenwerken.
 • Hoe je de oefeningen uit kunt voeren en waarom.
 • Hoe en welke hulpen je moet geven voor het beste resultaat.
 • Je leert hoe je je paard kunt leren ontspannen.

Dat is geen probleem. Met Power Horsemanship is een snoepje niet de beloning maar het loslaten, de ontspanning. Een snoepje of brokje kan wel extra motivatie geven voor je paard.

Jazeker, Power Horsanship kun je ook heel goed met een verzorgpony doen. Vraag wel even toestemming aan de eigenaar van je verzorgpony voordat je de pony van alles nieuws aan wilt gaan leren.

Nee, het is is absoluut niet saai. Omdat bijna alle dressuurmatige oefeningen ook aan de hand uitgevoerd kunnen worden, is grondwerk voor ieder niveau en ben je nooit uitgeleerd. Daarnaast is het super handig dat je vanaf de grond precies kunt zien wat er met het paardenlijf in een oefening gebeurd en zo je paard optimaal kunt begeleiden.

Neem gerust even contact op, als jou vraag hier niet tussen staat. Dit kan via het contactformulier op de contact pagina of stuur een mailtje naar info@equi-perfect.nl . Ik beantwoord je vraag dan zo spoedig mogelijk.