diy waszak maken

Heb jij de grote schoonmaak al gehad dit jaar?

Hier zijn we er ieder jaar weer druk mee . . . .

Niet alleen thuis , maar ook op stal. Op stal zijn alle boxen alweer schoongemaakt; niet door mij 😉 ik heb voornamelijk spullen opgeruimd; de zadelkast ‘uitgemest’ en schoongemaakt e.d.

Het leek mij heel fijn om alle spullen weer eens lekker gewassen te hebben.
Alle spullen die in en om de zadelkast hingen en lagen; Halsters, touwen, webbandteugels, dekjes, zweetdekens, bilkoorden, dekensingels, alles wat maar in de wasmachine kan, eens even lekker schoon.

Daarvoor heb ik even een was zak gemaakt. Ter bescherming van de wasmachine.
Lijkt je dit nou ook handig en ben je zelf een beetje handig met de naaimachine? Of heb je een handige (schoon)moeder ? Dan is binnen 15 minuten eenvoudig zo een waszak gemaakt.

 

 

Wat heb je nodig:

  • Een oude kussensloop. (Stof van een oud laken of overtrek is ook prima geschikt)
  • Koord of elastiek 2 a 3mm dik.
  • 1 Koordstopper.
  • Naaimachine of naald en draad.

 

De oude kussensloop zoom je bij de opening rondom om en laat een stukje van ca 2cm vrij van stiksel, zodat je een tunnel krijgt, waar je het koord doorheen kunt halen. Doe de koordstopper er aan en knoop de uiteinden van het koord bij elkaar, zodat de Koordstopper er niet per ongeluk af kan glijden.

(Tip: zelf leg ik het koord al in de stof tijdens het omzomen, anders is het nog een heel gemier om het koord later door de tunnel te doen. Let wel op dat je er niet overheen naait, want dan kun je ‘t koord niet meer aantrekken later)

 

Heel veel succes !