Werken aan de hand

Waar begin je . . . . .

 

Wanneer ik ga werken aan de hand, start ik eigenlijk iedere nieuwe training met cirkels in stap.

Dit doe ik, omdat een paard het makkelijkst kan ontspannen op een cirkel. Daarnaast kan ik dan eenvoudig voelen hoe het paard voelt die dag én ik kan dan goed beoordelen of het achterbeen al wel of niet correct kan ondertreden.

Het paard op de cirkel beoordelen

Is er spanning in het hoofd of in het lijf? gaat links- en rechtsom met de zelfde buiging over de cirkel? is het paard voorwaarts en aan de hulpen?

Tegen de tijd dat ik die punten ben langsgegaan en de antwoorden daarop duidelijk heb voor mezelf, is het paard al aardig los gestapt en kan ik vaak al bepalen wat die dag nodig is om aan te werken.

De cirkel aan de hand kan als basis gebruikt worden voor al het andere werk aan de hand.

Is het paard al wat verder in de training?

Dan kun je ook gaan variëren op die cirkel. Bijvoorbeeld door schouder binnenwaarts over de cirkel te gaan of juist meer traversmatig. En natuurlijk in andere gangen dan stap over de cirkel, zoals draf en verzamelde galop.

Loop je vast en kun je wel wat hulp gebruiken?

Zou je wel wat hulp kunnen gebruiken bij het werken aan de hand en woon je in het noorden van het land? Schroom dan niet en stuur me een berichtje (info@equi-perfect.nl) voor een les afspraak, dan kom ik je graag helpen.

#werkenaandehand #ontspannenpaard #cirkels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *