Tips om je materiaal langer heel te houden.
 
Regelmatig krijg ik halstertouwen en Leadropes voor reparatie binnen. 
Na reparatie kunnen ze weer jaaaren mee, althans . . . . als je wel een beetje op je materiaal past.
 
 
Ik deel een paar (6) tips met je, zodat je nog langer van je lijnen plezier kunt hebben:

Losrukken is niet nodig

Leer je paard dat ‘ie je kan vertrouwen, die staat met stip bovenaan, want dat een paard zich losrukt is meestal gebrek aan vertrouwen en het kost je echt je materiaal. zonde.
EquiCursus Grondwerk Cirkel opzetten wegsturen longeren

Je lijnen niet in de viezigheid laten slingeren

Kwak je lijnen niet zomaar in de viezigheid of nattigheid om daar vervolgens een week te blijven liggen. De musketonhaak kan dan van messing of rvs zijn, maar het veertje binnenin is van ijzer en gaat echt roesten en vervolgens ook echt kapot, jammer. Hang ze netjes op, zodat als ze nat geworden zijn, kunnen drogen. Hier kun je bij Equi-Perfect ook hele handige ophanglusjes voor vinden.

Gooi je lijnen niet op de grond

Gooi je Leadrope niet zo op de bestrating of andere verharding. Dit vinden de sluitingen ook echt niet fijn en slijten dan sneller, waardoor ze eerder stuk gaan.
 
 

Schoonmaken als ze vies geworden zijn

Zijn je lijnen echt heel vies geworden? Maak ze in een lauw warm sopje schoon. Sommige lijnen kunnen zelfs gewoon op een lage temperatuur in de wasmachine. Denk er dan wel aan om een waszak te gebruiken. Zo blijft de sluiting én de wasmachine heel. Zorg ook dat je de lijnen goed uitspoelt en er zo min mogelijk wasmiddelresten achterblijven op je lijnen. En hang ze uit te drogen.
 

Hang je lijnen netjes op

Laat je paard niet over de lijnen heen lopen en zeker niet over de musketonhaak. Ook dan gaat de musketonhaak stuk. Leg ze tijdig aan de kant en nog liever; hang ze even op.

(Op deze foto zie je een ophanglusje, heel handig en hier in de shop verkrijgbaar)

Niet in het touw bijten

Last but not least: Laat je paard niet op de lijnen kauwen. Vaak zijn de lijnen afgewerkt en met dunner touw omwikkeld om zo de musketonhaak vast te zetten. Dit zit goed vast, maar is niet bestand tegen de kauwende kracht van de paardentanden.
 
leadrope laten repareren
Zo, nu weet jij wat je wel en niet moet doen om langer plezier te beleven aan je lijnen! ✔️ . Heb je toch onverhoopt een lijn stuk? 
 

Toch een musketonhaak stuk?

 📧 Mail dan naar info@equi-perfect.nl dan repareer ik ‘m met alle liefde voor je. 👍
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *